Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı pasta, son zamanlarda sıkça adını duyurmaya başladı. Önceleri meraktan bu pastayı tadanlar, artık vazgeçemiyorlar. Eğer bu zamana kadar henüz yemediyseniz, bu tarifimizi değerlendirerek, pişirmenizi öneririz. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sizleri mest edecek bir pasta. İlk bakışta Şam fıstıklı pasta olduğunu zannedebilirsiniz. Pastanın içine konan, rengini veren ıspanağın tadı hiç belli olmuyor. Çocuklarınız ıspanak sevmiyorsa, onlara bu değerli sebzeyi bu şekilde yedirebilirsiniz. Ispanak sağlık açısından son derece faydalı bir sebzedir. Kış sebzesi olarak bilinse de günümüzde yaz kış bulunabiliyor. İsterseniz derin dondurucuda bile saklayabilirsiniz. Vücuda dayanıklılık veren bir yapıya sahip olan ıspanak, gelişme bozukluklarına ve kansızlığa karşı önerilmektedir. İnsanları özellikle bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmemiş olan çocukları, soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi vardır. İçeriğinde vitaminler, demir ve çeşitli enzimler bulunur. Kalp adalelerini güçlendiren, gelişme bozukluklarını gideren bir sebzedir. Kişileri ruhsal açıdan rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. Boğaz, ağız ve göğüs hastalıklarında, özellikle verem ile kansere karşı koruyucudur. Hamilelerin bebekleri için, mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Yanıklarda, dolama ve yaralarda tedavi edici etkisi vardır. Şeker hastalığında, obezite de ve diş çürüklerinde koruyucudur. Bu kadar çok faydası olan bir sebzeyi, mutfağımızdan eksik etmemeliyiz. Yemeklerde, böreklerde kullanılırken, şimdi de keklerde ve tatlılarda kullanarak, ıspanak tüketimini arttırmalıyız. Yediğinizde göreceksiniz, pastanın içine bile çok yakışıyor. Şimdi birlikte ıspanaklı pastamızın yapımına başlayalım.


Ispanaklı pasta tarifi için gerekli olan malzemeler



Kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı haşlanarak, rondo ile çekilmiş ıspanak
  • 1 su bardağı sıvı yağ, tercihen mısır özü yağı
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema malzemeleri

  • 1/2 litre pastörize süt
  • 4 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (Krem şanti için)

Ispanaklı pasta nasıl yapılır?

Ispanak püresi yapımı: Pastamızın yapımına, ıspanakları hazırlamakla başlıyoruz. Ispanakları bol suda yıkayarak, ocakta kaynattığımız suyun içine atıyoruz. Kaynayan suda beş dakika kadar haşlayarak, ıspanakların süzülmesi için bir süzgece koyuyoruz. Hatta ıspanakları elinizle iyice sıkabilirsiniz. Ispanaklar iyice soğuduktan sonra, rondodan geçirerek püre haline getiriyoruz. Pastanın yapımında kullanacağımız ıspanak püresi hazır hale geldi. Şimdi kekimizi hazırlamaya geçelim.

Kek yapımı: Derin bir kâsenin içine yumurtaları ve sıvı yağı koyarak, mikserle yüksek hızda çırpıyoruz. Bunları iyice çırpmanızı öneririz. Lakin kekin güzel kabarması için önemli bir detay. İyice çırptığınıza inandığınızda, içine toz şekeri ilave edin ve mikserle çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz ıspanak püresini bu malzemenin içine koyarak, iyice karıştırın. Başka bir kâsede elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırın. Bunları da diğer malzemelerin içine yavaşça ilave ederek, bu aşamada tahta bir kaşık kullanarak karıştırmaya devam edin. Artık mikser kullanmayın. Kek hamurunun içindeki havayı söndürmemeniz gerekiyor. Yoksa kek pişerken fazla kabaramaz. Kelepçeli bi kek kalıbını yağlayarak, hazırladığınız kek hamurunu içine dökün. Önceden 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırına, kek hamurunu hiç bekletmeden atın. Kekiniz yaklaşık olarak 30 dakikada pişmiş olacak. Piştiğini kontrol etmek için, bir kürdan kullanabilirsiniz. Kürdanı kek batırıp, çıkarttığınızda temiz çıkıyorsa kekin piştiğini anlayabilirsiniz. İsterseniz kekiniz pişerken biz kremayı hazırlayalım.

Krema yapımı: Bir tencerenin içine unu, sütü ve toz şekeri koyun. İyice karıştırdıktan sonra, ateşin üstünde yine karıştırarak, krema koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirmek üzereyken, içine bir paket vanilya ilave edin. Kremayı soğuması için bir kenara alalım. Şimdi bir su bardağı sütle, krem şantiyi hazırlayalım. İyice çırparak, krem şantinin kıvamını yakalayalım. Kremamız iyice soğuduktan sonra, krem şantiyle birlikte karıştırarak, çırpalım.

Pastanın hazırlanması: Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra, enlemesine iki parçaya ayıralım. Kekin içinden ya da kenarlarından bir miktar kek kırıntısı ayırın. Bunu pastanın üzerini süslemek için kullanacağız. Malum kremamız beyaz renkte, kekimiz ıspanaktan dolayı yeşil, pastanın hoş bir görünümü oluyor böyle. Pastanın ilk katına kremamızdan biraz sürüyoruz. Üzerine ikinci katını yerleştiriyoruz. Kekin her tarafını krema ile kaplıyoruz. Üzerine ayırmış olduğumuz kek kırıntılarını iyice ufalayarak, serpiyoruz. Nasıl yeşil ve beyaz güzel bir görünümü oldu değil mi pastanızın. Pastanızı 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirerek, misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Eminiz herkes yaptığınız pastayı çok beğenecektir.

Afiyet olsun.

Ispanaklı Pasta Yorumları

soru

Barik

19 Şubat 2014 Çarşamba

Eğer çocuklarınız ve siz ıspanak yemiyorsa kesinlikle bu pastayı yaparak ıspanağın faydalarından yararlanabilirsiniz. kesinlikle içerisinde ıspanak olduğunun farkına bile varmayacaksınız.

Cevap yaz

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Islak Kek

Islak Kek

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi pastası, krema hazırlanıp, pötibör bisküvi ile yapılan pasta türüdür. Bisküvi pastası fırınsız hazırlanan soğuk ikram edilen pastadır. Hem hazırlanması[...]

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta keki, bir pastanın en önemli malzemesidir. Özellikle bol malzeme ile yapılan pasta kekleri, pasta malzemelerine bile gerek kalmadan tek başına bir çayın yanında tük[...]

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş pasta, adından anlaşılacağı gibi şık görüntüsü ile ilk önce göze hitap etmektedir. Görüntüsünün altında yatan dayanılmaz tadı ile de kişileri kendine b[...]

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli muzlu pasta, romantik bir dokunuşla hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kalpli muzlu pasta yapmak için basit bir tarifKalpli pasta için malzemelerPandispany[...]

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta, Çarçabuk hazırlanması nedeni ile vakti kısıtlı hanımların genellikle tercih edecekleri şahane ve leziz pastalar arasında yer almaktadır.Muzlu Bi[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6