Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta

Son zamanlarda sıkça adı duyulmaya başlayan ıspanaklı pasta, lezzeti ve görüntüsüyle dikkat çekiyor. İlk başta farklı bir lezzet deneyimi sunan bu pasta, tadına bakanları kendine hayran bırakıyor. Eğer henüz denemediyseniz, bu tarifimizi değerlendirerek pişirmenizi öneririz. Görüntüsü ve lezzetiyle sizleri mest edecek bir pasta.

Faydaları

Ispanak, sağlık açısından son derece faydalı bir sebzedir. Kış sebzesi olarak bilinse de günümüzde yaz kış bulunabiliyor. İsterseniz derin dondurucuda bile saklayabilirsiniz. Vücuda dayanıklılık veren bir yapıya sahip olan ıspanak, gelişme bozukluklarına ve kansızlığa karşı önerilmektedir. Özellikle bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmemiş olan çocuklarda soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi vardır. İçeriğinde bol miktarda vitamin, demir ve çeşitli enzimler bulunur. Kalp adalelerini güçlendiren, gelişme bozukluklarını gideren bir sebzedir. Kişileri ruhsal açıdan rahatlatıcı etkisi bulunmakta olup, boğaz, ağız ve göğüs hastalıklarında, özellikle verem ile kansere karşı koruyucudur. Hamilelerin bebekleri için mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Ayrıca yanıklarda, dolama ve yaralarda tedavi edici etkisi vardır. Şeker hastalığında, obezitede ve diş çürüklerinde koruyucudur. Bu kadar çok faydası olan bir sebzeyi, mutfağımızdan eksik etmemeliyiz. Yemeklerde, böreklerde kullanılmasının yanı sıra, şimdi de keklerde ve tatlılarda kullanarak, ıspanak tüketimini artırmalıyız.

Malzemeler

Kek Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı haşlanarak, rondo ile çekilmiş ıspanak
  • 1 su bardağı sıvı yağ, tercihen mısır özü yağı
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema Malzemeleri

  • 1/2 litre pastörize süt
  • 4 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (Krem şanti için)

Yapılış Aşamaları

Ispanak Püresi Yapımı

Pastamızın yapımına, ıspanakları hazırlamakla başlıyoruz. Ispanakları bol suda yıkayarak, ocakta kaynattığımız suyun içine atıyoruz. Kaynayan suda beş dakika kadar haşlayarak, ıspanakların süzülmesi için bir süzgece koyuyoruz. Hatta ıspanakları elinizle iyice sıkabilirsiniz. Ispanaklar iyice soğuduktan sonra, rondodan geçirerek püre haline getiriyoruz. Pastanın yapımında kullanacağımız ıspanak püresi hazır hale geldi. Şimdi kekimizi hazırlamaya geçelim.

Kek Yapımı

Derin bir kâsenin içine yumurtaları ve sıvı yağı koyarak, mikserle yüksek hızda çırpıyoruz. Bunları iyice çırpmanızı öneririz; zira kekin güzel kabarması için önemli bir detay. İyice çırptığınıza inandığınızda, içine toz şekeri ilave edin ve mikserle çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz ıspanak püresini bu malzemenin içine koyarak, iyice karıştırın. Başka bir kâsede elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırın. Bunları da diğer malzemelerin içine yavaşça ilave ederek, bu aşamada tahta bir kaşık kullanarak karıştırmaya devam edin. Artık mikser kullanmayın. Kek hamurunun içindeki havayı söndürmemeniz gerekiyor; yoksa kek pişerken fazla kabaramaz. Kelepçeli bir kek kalıbını yağlayarak, hazırladığınız kek hamurunu içine dökün. Önceden 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırına, kek hamurunu hiç bekletmeden atın. Kekiniz yaklaşık olarak 30 dakikada pişmiş olacak. Piştiğini kontrol etmek için, bir kürdan kullanabilirsiniz. Kürdanı keke batırıp çıkarttığınızda temiz çıkıyorsa kekin piştiğini anlayabilirsiniz. İsterseniz kekiniz pişerken biz kremayı hazırlayalım.

Krema Yapımı

Bir tencerenin içine unu, sütü ve toz şekeri koyun. İyice karıştırdıktan sonra, ateşin üstünde yine karıştırarak, krema koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirmek üzereyken, içine bir paket vanilya ilave edin. Kremayı soğuması için bir kenara alın. Şimdi bir su bardağı sütle, krem şantiyi hazırlayın. İyice çırparak, krem şantinin kıvamını yakalayın. Kremamız iyice soğuduktan sonra, krem şantiyle birlikte karıştırarak çırpalım.

Pastanın Hazırlanması

Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra, enlemesine iki parçaya ayıralım. Kekin içinden ya da kenarlarından bir miktar kek kırıntısı ayırın. Bunu pastanın üzerini süslemek için kullanacağız. Pastanın ilk katına kremamızdan biraz sürüyoruz. Üzerine ikinci katını yerleştiriyoruz. Kekin her tarafını krema ile kaplıyoruz. Üzerine ayırmış olduğumuz kek kırıntılarını iyice ufalayarak, serpiyoruz. Nasıl yeşil ve beyaz güzel bir görünümü oldu değil mi? Pastanızı 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirerek, misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Eminiz herkes yaptığınız pastayı çok beğenecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri