Kakaolu rulo pasta yaparken malzemelerin önceden hazır olması gerçekten çok önemli. Şekerin ve yumurtanın iyi çırpılması sonucu elde edilen hafif ve kabarık karışımın, kekin dokusunu belirleyeceğini söyleyebilirim. Un ve kakao karışımını eklerken yavaş yavaş eklemek ve homojen kıvamı sağlamak da pürüzsüz bir hamur elde etmemi sağladı. Fırında pişirme süresi konusunda dikkatli davranmak lazım, çünkü her fırın farklı özelliğe sahip. Ruloyu yaparken dikkatlice sarmak, sonucun daha güzel görünmesini sağlıyor. Krem şanti veya pasta kreması ile harcı hazırlamak oldukça keyifli. Son olarak, dilimleyip sunarken üzerine serptiğiniz kakao veya pudra şekeri, görünümünü ve tadını zenginleştiriyor. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Kakaolu rulo pasta yaparken malzemelerin önceden hazır olması gerçekten çok önemli. Şekerin ve yumurtanın iyi çırpılması sonucu elde edilen hafif ve kabarık karışımın, kekin dokusunu belirleyeceğini söyleyebilirim. Un ve kakao karışımını eklerken yavaş yavaş eklemek ve homojen kıvamı sağlamak da pürüzsüz bir hamur elde etmemi sağladı. Fırında pişirme süresi konusunda dikkatli davranmak lazım, çünkü her fırın farklı özelliğe sahip. Ruloyu yaparken dikkatlice sarmak, sonucun daha güzel görünmesini sağlıyor. Krem şanti veya pasta kreması ile harcı hazırlamak oldukça keyifli. Son olarak, dilimleyip sunarken üzerine serptiğiniz kakao veya pudra şekeri, görünümünü ve tadını zenginleştiriyor. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz