Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta

Galeta unlu pasta, herkesin damak zevkine hitap edebilecek bir pasta türüdür. Diğer tatlı ve pasta tariflerinden ayıran en büyük özelliği ise dış görünüşüdür. İçerisinde süt bulunması nedeniyle protein açısından zengindir. Aynı zamanda pastanın ceviz ile olan uyumu da pastaya hoş bir lezzet katmıştır.

Galeta Unlu Pasta İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi İçin

  • 1 kg süt (az yağlı)
  • 1 su bardağı nişasta (mısır)
  • Yarım su bardağı toz şeker

Krem Şantisi İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket hazır beyaz krem şanti

Şerbeti İçin

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Galeta Unlu Pasta Nasıl Yapılır?

Galeta unlu pastanın yapımına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı suyu fazla derin olmayan bir tencerenin içerisine alalım ve kaynaması için ocağın altını hafif harlı ateşte açalım. Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın üzerinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.

Pastanın kekini hazırlamak için bir karıştırma kabı alalım ve içerisine kek malzemelerini ekleyip güzelce çırpalım. Hazır hale gelen kek hamurunu ısıya dayanıklı ve yağlanmış bir cam tepsinin içerisine dökelim. Keki pişirmek için 170 derecelik fırının içerisine gönderelim ve 30 dakika pişmesi için fırında bekletelim. Kek pişince fırının içerisinden alalım ve ılıması için bir kenarda bekletelim. Kek hafif şekilde ılıyınca üzerine önceden hazırladığımız soğuk şerbeti dökelim. Kek şerbet ile buluşunca üzerine bir tepsi kapatalım ve şerbeti içerisine çekmesini sağlayalım.

Kek şerbetini çekerken, diğer taraftan pastanın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ilk olarak bir tencere alalım ve içerisine süt ile diğer malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine krem şanti ile sütü ekleyelim ve iyice çırpalım. Hazırlanmış olan muhallebiyi cam tepside bulunan kekin üzerine dökelim. Muhallebisi ile buluşmuş pastayı dinlendirmek için buzdolabına kaldıralım ve bir gece bekletelim. Beklemiş ve kendini çekmiş olan pastayı buzdolabının içerisinden alalım ve servise sunum yapmak için kareler şeklinde keselim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İltifat

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Galeta unlu pastayi denemek isteyen biri olarak, şerbetin tam olarak nasil hazirlandigini biraz daha detayli anlatabilir misiniz? ޞeker ve suyu tencereye koyduktan sonra ne kadar sure kaynatmak gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tabii İltifat, şerbet hazırlama konusunda yardımcı olayım. ޞşeker ve suyu tencereye koyduktan sonra, önce orta ateşte şşeker eriyene kadar karıştırın. ޞşeker tamamen eridikten sonra, ocağın altını kısık ateşe getirin ve karışımı kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbeti yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Bu süre boyunca şerbetin kıvamı yoğunlaşacaktır. 10 dakikanın sonunda şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. ޞerbet soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelecektir. Umarım bu bilgiler işinize yarar! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Alman Pastası

Alman Pastası

Editörün Seçtiği

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

İlginizi Çekebilir

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri