Galeta unlu pasta, herkesin damak zevkine hitap edebilecek bir pasta türüdür. Diğer tatlı ve pasta tariflerinden ayıran en büyük özelliği ise dış görünüşüdür. İçerisinde süt bulunması münasebetiyle de proteinli içermektedir. Aynı zaman da pastanın ceviz ile olan uyumu da pastaya hoş bir lezzet vermiştir.
Galeta unlu pasta için malzemeler;
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım su bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
- 1 kg süt ( az yağlı)
- 1 su bardağı nişasta (mısır)
- Yarım su bardağı toz şeker
Krem şantisi için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket hazır beyaz krem şanti
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı;
Galeta unlu pastanın yapımına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı suyu fazla derin olmayan bir tencerenin içerisine alalım ve kaynaması için ocağın altını hafif harlı ateşte açalım. Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın üzerinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
Pastanın kekini hazırlamak için bir karıştırma kabı alalım ve içerisine kek malzemelerini ekleyip güzelce çırpalım. Hazır hale gelen kek hamurunu ısıya dayanıklı ve yağlanmış bir cam tapsinin içerisine dökelim. Keki pişirmek için 170 derecelik fırının içerisine gönderelim ve 30 dakika pişmesi için fırında bekletelim. Kek pişince fırının içerisinden alalım ve ılıması için bir kenarda bekletelim. Kek hafif şekilde ılığınca üzerine önceden hazırladığımız soğuk şerbeti dökelim. Kek şerbet ile buluşunca üzerine bir tepsi kapatalım ve şerbeti içerisine çekmesini sağlayalım.
Kek şerbetini çekerken, diğer taraftan pastanın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ilk olarak bir tencere alalım ve içerisine süt ile birlikte diğer malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine krem şanti ile birlikte sütü ekleyelim ve iyice çırpalım. Hazırlanmış olan muhallebiyi cam tepside bulunan kekin üzerine dökelim. Muhallebisi ile buluşmuş pastayı dinlendirmek için buzdolabına kaldıralım ve bir gece bekletelim. Beklemiş ve kendini çekmiş olan pastayı buzdolabının içerisinden alalım ve servise sunum yapmak için kareler şeklinde keselim.
Afiyet olsun…