Meyveli Ekler Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- Ekler Hamuru İçin
- 125 ml su
- 125 ml süt
- 100 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 140 gr un
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- Krema Dolgusu İçin
- 500 ml süt
- 1 paket vanilya
- 100 gr toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 200 ml krema
- Meyve Sosu İçin
- 2 su bardağı mevsim meyvesi (çilek, ahududu, böğürtlen)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Ekler Hamuru Hazırlanışı:
- Fırını 200°C'ye ısıtın
- Süt, su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alarak kaynatın
- Kaynayınca unu ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin
- Hamuru soğumaya bırakın
- Yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın
- Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye 8-10 cm uzunluğunda şeritler sıkın
- 180°C'de 25-30 dakika pişirin, fırın kapağını pişirme sırasında açmayın
Krema Dolgusu:
- Sütü ısıtın
- Şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını çırpın
- Sıcak sütü yavaş yavaş karışıma ekleyin
- Tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin
- Vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın
- Kremayı çırpıp soğuyan muhallebiye ekleyin
Meyve Sosu:
- Meyveleri püre haline getirin
- Şeker ve nişasta ile pişirin
- Limon suyu ekleyip soğutun
Montaj:
- Soğuyan eklerleri ortadan ikiye kesin
- Alt kısımlara krema dolgusundan sıkın
- Meyve sosunu üzerine yayın
- Üst kapakları kapatın
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Püf Noktaları:
- Ekler hamuru sıcakken fırından çıkarmayın
- Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı
- Meyve seçiminde mevsim meyvelerini tercih edin
- Dinlendirme süresini atlamayın
|