Etimekli Pasta Etimekli Pastanın Önemi ve Lezzeti Etimekli pasta, mutlaka herkesin en az bir kez tatması gereken eşsiz bir lezzettir. Özellikle bu pastayı öğle yemeği veya akşam yemeğinden sonra sunmalısınız. Kadın günlerinin ve misafir ağırlamalarının aranan lezzeti haline gelen etimekli pastanın yapımı, diğer pasta çeşitlerine göre daha kolaydır. Kremasının ve etimeğinin ağızda erimesi, ardından damakta bıraktığı mükemmel lezzet, bu pastayı bir kez yapan kişileri ikinci sefere sürüklemektedir. Dışarıdan bakıldığında her ne kadar beyaz bir krema gibi görünse de içerisinde yatan harika lezzet, fark edildiğinde pek çok kişinin gözdesi olacaktır. Etimekli Pasta İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin
Süslemek İçin
Etimekli Pasta Nasıl Yapılır? Etimekli pastanın yapımına başlarken, önce fazla derin olmayan bir tencere alın ve içerisine tereyağı dışında tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Krema kaynama aşamasına geldiğinde içerisine tereyağını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Burada kremanın hazır bir pasta kreması kıvamına gelmesini istiyorsanız, karışımı bilekleriniz yorulana kadar hızlı bir şekilde karıştırmanız gerekir. Kaynamaya başlayan kremayı yaklaşık 3 dakika daha pişirin ve muhallebi istenilen kıvama geldiğinde ocağın altını kapatıp, kremayı soğuması için bir kenara alın. Krema soğuduktan sonra mikser yardımıyla çırpın ve içinde pütür kalmışsa giderin. Hazır hale gelmiş olan kremayı bir kenara alın ve krem şantisini hazırlamaya geçin. Bir su bardağı süt ile beyaz krem şantiyi, önce düşük devirde ardından yüksek devirde 2-3 dakika kadar çırpın. Hazır hale gelmiş olan krem şantiyi buzdolabına kaldırın ve kullanılacak vakit çıkarın. Etimekleri ıslatmak için sütü bir kasenin içine alın ve etimekleri içine batırıp çıkarın. Çıkardığınız etimekleri dikdörtgen bir cam tepsinin içine dizin. Bütün etimekleri tek sıra halinde tepsiye dizdikten sonra üzerine kremanın yarısını dökün. Tekrar kalan etimekleri de süt ile ıslatın ve kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı da son kat olan etimeklerin üst kısmına sürün ve kremanın üzerine de buzdolabında beklemekte olan krem şantiyi bir spatula yardımıyla sürün. Krem şanti sürüldükten sonra pastayı buzdolabına kaldırın ve soğuması için bekletin. Pasta yarım saat buzdolabında bekledikten sonra çıkarın ve servis için sunum tabaklarına alın. Sunum tabaklarının üzerine aldığınız pasta dilimlerini süslemek için kenarlarına Hindistan cevizi, ortasına Antep fıstığı ve damla çikolata serpiştirin. Afiyet olsun. |