İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki renkli pasta, özel günlerinizde kullanabileceğiniz, ilk görüntüsüyle diğer pastalar gibi olan fakat kesildiğinde diğer pastalardan farklı olarak başka bir tadı da içinde barındıran pasta türüdür. Pastamızın görüntüsü akıllardan silinmeyeceği gibi tadı da damağınızda kalacaktır.


İki renkli pasta tarifi için malzemeler

  • 8 tane yumurta
  • 8 fincan un
  • 8 fincan şeker
  • 2 fincan ılık su
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao (Kakaolu olan kek içindir)
  • Yukarıda verilmiş olan malzemeler, her iki ayrı kek içindir.

Muhallebisi için

  • 18 çorba kaşığı şeker
  • 1,5 litre süt
  • 6 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 3 kaşık margarin veya tereyağı

İki Renkli Pasta Nasıl Yapılır?


Sade kek hamuru için; 4 adet yumurtamızı derin bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz. Kabımızın içine 4 kahve fincanı şekeri ekliyoruz ve çırpma işlemine devam ediyoruz. Malzemelerimizin üzerine 1 kahve fincanı ılık suyu, 4 kahve fincanı unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek kıvam alana dek mikserle karıştırıyoruz. Fırın tepsimize yağlı kâğıt yerleştiriyoruz ve arkasından hazır hale gelen keki kaşık yardımıyla güzel bir şekilde yayıyoruz. Bu aşamada spatula da kullanılabilir ve hamurun tepsiye sürülüşü kolaylaşabilir.

Kakaolu kek hamuru için; 4 adet yumurtamızı köpürene kadar derin bir kabın içerisinde çırpıyoruz. Akabinde içerisine 4 kahve fincanı şekerimizi, 3 çorba kaşığı kakaomuzu ekliyoruz ve çırpma işlemine devam ediyoruz. Malzemelerimizin üzerine 1 kahve fincanı ılık suyumuzu, 4 kahve fincanı unumuzu 1 paket kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ekleyerek kıvama gelene kadar hamurumuzu çırpmaya devam ediyoruz. Hazır hale gelen Kakaolu kek hamurunu yağlı kâğıt serilmiş ayrı bir fırın tepsisinin içerisine kaşık yardımıyla güzel bir şekilde yayıyoruz. Kakaolu ve sade kekimizi yaklaşık 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Muhallebisi için; 1 buçuk litre sütümüz, 6 çorba kaşığı mısır nişastamızı, margarinimiz ve 18 çorba kaşığı şekerimizi sürekli karıştırarak ve koyu bir renk alana kadar pişiriyoruz. Önceden pişmiş ve soğumuş olan keklerimizi tepsiden dikkatli bir şekilde çıkarıp kenarlarını süslemede kullanmak üzere ayırıyoruz. Kakaolu kekimizi muhallebiyle kaplıyoruz ve sade kekimizi kakaolu kekimizin üzerine yerleştiriyoruz. Sade kekimizin de üzerini muhallebiyle kaplıyoruz. Bu aşama da İki katlı olan kekimizi boydan 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir kek parçasını kelepçeli kek kabımıza yuvarlak bir şekil alacak şekilde yerleştiriyoruz ve üzerine muhallebi sürüyoruz. Bu şekilde ilk başta kare olan pastamıza yuvarlak bir şekil vermiş oluyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızı açıyoruz ve pastamızın çevresine de kalan muhallebimizi sürüyoruz. Ayırdığımız kek kenarlarını doğrayıcımızdan çekerek pastamızın üzerini süslüyoruz. Pastamızı bir gece buzdolabında dinlendirerek ertesi güne servis etmek için hazırlamış bulunuyoruz.

Afiyet olsun.

İki Renkli Pasta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Güncel

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli pasta, kabul günlerinin baş tacı, özel sofraların aranan pastası ve bayanların en büyük kurtarıcısı. Aniden gelen misafirler için hazırlanabilecek en güzel [...]

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan pastası, evliliğe atılacak ilk adımın ölümsüzleşmesini sağlayacak bir pastadır. Evde gerçekleştirilen nişan törenlerinde sizde vereceğimiz tarifle, bu güzel[...]

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar pastası, sütle hazırlanan bir tatlı olması sebebiyle kalorisi aşırı değildir. Ancak içeriğinde şerbet olması sebebiyle şeker hastası olanların aşırı tüketme[...]

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan cevizli pasta, Hindistan cevizinin o güzel aromasıyla bütünleşen bu pastayı beğeneceğinizi umuyoruz. Besin değerleri ve lezzetiyle kekinize farklı bir hayat ver[...]

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı pasta tarifini misafirlerinize yaptınız da onları nostaljik günlere götüreceksiniz. Değişik görünümü ve mükemmel lezzeti ile sizi kendine hayran bırakacak [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6