Pasta Bisküvil Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket (yaklaşık 400 g) kakaolu veya sade pasta bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için: Hindistan cevizi, çikolata parçaları veya fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle, krem şantiyi hazırlayın. Bir kapta krem şantiyi, üzerinde belirtilen miktarda soğuk sütle çırpın ve buzdolabında beklemeye alın.
- Muhallebi için, bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca ocaktan alın.
- Muhallebiye vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ilımaya bırakın.
- Ilıyan muhallebiye hazırladığınız krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
- Bisküvileri sütle hızlıca ıslatın (fazla ıslanmamalarına dikkat edin).
- Bir borcama veya servis tabağına, ıslatılmış bisküvileri dizin. Üzerine muhallebi-krem şanti karışımının bir kısmını yayın.
- Bu işlemi bisküvi ve muhallebi katları şeklinde tekrarlayın. En üst kat muhallebi olmalı.
- Pastanın üzerini düzeltin ve istediğiniz süslemeleri yapın (Hindistan cevizi, çikolata parçaları gibi).
- Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce dilimleyin.
İpuçları:
- Bisküvileri çok ıslatmak pastanın yumuşak olmasına neden olabilir, hafifçe ıslatmak daha iyi sonuç verir.
- Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyin, aksi halde krem şanti eriyebilir.
- Pastayı bir gece buzdolabında bekletmek lezzetini artırır.
Afiyet Olsun!
|