Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak pasta, içerisine metro çikolata, mısır gevreği, tereyağı ve bal koyularak yapılan bir pasta türüdür. Metro çikolata eritilip diğer malzemeler ile karıştırılarak yapılır. Hazırlanış ve yapılışı oldukça kolay olan bu pastayı her zaman yapabiliriz. Kısa süre içinde fırın kullanmadan yapılabilecek bir tatlıdır. Doyurucu ve besleyici değeri fazla olan bu pastayı çocuklarımızın çok seveceği gibi büyükler de çok beğenecektir. Misafir ikramlarında ve beş çaylarına yaparak rahatlıkla sunabiliriz. Bol enerji verici bu pastayı evde kolayca yaparak çocuklarımıza farklı bir tat verebiliriz. Şekil olarak aynı bir çam kozalağı görüntüsü veren bu pastalar görüntüden dolayı bu ismi almıştır.


Kozalak Pasta Malzemeleri

  • 6 tane metro çikolata
  • Yarım paket karamelli mısır gevreği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Kozalak Pasta Nasıl Yapılır?


İlk olarak mısır gevreğini çok kısa bir süre mutfak robotu ile parçalayalım. Parçalar iyice ufak da olmamalı, normaldeki halinden biraz daha küçük olmalıdır. Mısır gevreğinin farklı türleri vardır. İsteğe ve zevke göre istediğimiz türünü kullanabiliriz. Bu tarifimizde karamelli mısır gevreğini kullanabiliriz.

Kozalak pasta yapımında özellikle metro çikolata olmasının sebebi ise metronun içinde ballı karışım olması ve daha yumuşak olmasıdır.

Kozalak pasta yapımında derin bir kâse içine metro çikolatayı ufak ufak parçalara bölerek doğruyoruz. Diğer metroları da aynı şekilde doğrayıp kabın içine ekliyoruz. Çikolataları doğrama işlemi bitince bu kaseden daha büyük olan başka bir kap alıyoruz. Bu büyük kap ısıya dayanıklı bir tencere olabilir. Tencerenin yarısına kadar su doldurup ocağın üzerinde ısıtıyoruz. Daha önce doğradığımız metro çikolataların olduğu kabı da sıcak su olan tencerenin içine koyuyoruz. Su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp, çikolata olan kâseyi karıştırıyoruz. Çikolataları bu şekilde eritmemiz gerekir. Kaşık ile karıştırarak çikolatanın parçaları ezilerek pürüzsüz bir kıvama getirmeliyiz. Çikolatalar tamamen eriyince ocaktan indirebiliriz. Çikolata kasesini ocaktan indirince içine tereyağı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sıcak çikolata içinde tereyağı çok çabuk eriyerek dağılır. Daha sonra da bal ilave edip karıştırmaya devam edelim. Bal da iyice çikolataya karışıncaya kadar çırpalım. En son olarak üzerine daha önce biraz daha parçalara böldüğümüz karamelli mısır gevreğini ilave edelim. Bütün malzemeyi iyice harmanlayarak karıştıralım.

Ortalama büyüklükteki bir kahve fincanı ile kozalak pastaya şekil verebiliriz. Kahve fincanını az bir sıvı yağ ile yağlayarak hazırlayalım. Yaklaşık olarak bir yemek kaşığı kadar pasta malzemesini kahve fincanına dolduralım. Biraz bastırarak fincanın şeklini almasını sağlayalım. Daha sonra fincanı ters döndürerek bir tepsi içine kozalak pastayı boşaltalım. Bütün malzeme bitinceye kadar aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim. Kozalak pasta kısa bir süre bekleyince hemen soğuyacaktır.

Soğuyan kozalak pastalar servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Kozalak Pasta Yorumları

soru

İlsavun

28 Şubat 2014 Cuma

çok değişik bir pasta. hemen deneyeceğim.

Cevap yaz

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta, Oldukça nostaljik ve klasik bir pasta olmasına rağmen çarçabuk ve zahmetsizce hazırlanışı ve hafif olması nedeni ile günümüzde de oldukça ilgi gören [...]

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley pasta, muhteşem tadı ve görüntüsü ile harikalar yaratacak ve herkesin beğenisi kazanacak bir pasta türüdür. Değişik lezzetler keşfetmek isteyenler için ideal b[...]

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah pasta, konuklarınıza ikram edebileceğiniz en güzel pasta çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle de kış aylarında, dondurmaya benzer duruşu ile külah pasta çocuk[...]

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum günü pastası, doğum günleri yaşamımızın en özel günleri arasında yer alıyor. Sevdiklerimizin bu özel günlerini, yeni yaşlarının hayırlı olmasını temenn[...]

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli pasta, Çat kapı gelen misafirleriniz için basit bir şekilde hazırlayarak bir fincan çay eşliğinde ikram edebileceğiniz, hazırlanışı kolay pastalar arasında y[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6