Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta

Kozalak pasta, içerisinde Metro çikolata, mısır gevreği, tereyağı ve bal kullanılarak yapılan bir tatlı türüdür. Metro çikolata eritilip diğer malzemelerle karıştırılarak hazırlanır. Hazırlanışı ve yapılışı oldukça kolay olan bu pastayı her zaman yapabiliriz. Kısa sürede, fırın kullanmadan yapılabilecek bir tatlıdır. Doyurucu ve besleyici değeri yüksek olan bu pastayı çocuklarımızın çok seveceği gibi büyükler de çok beğenecektir. Misafir ikramlarında ve beş çaylarında sunarak rahatlıkla ikram edebiliriz. Bol enerji verici bu pastayı evde kolayca yaparak çocuklarımıza farklı bir tat sunabiliriz. Şekil olarak çam kozalağını andırdığı için bu ismi almıştır.

Kozalak Pasta Malzemeleri

  • 6 adet Metro çikolata
  • Yarım paket karamelli mısır gevreği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Kozalak Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak mısır gevreğini çok kısa bir süre mutfak robotu ile parçalayalım. Parçalar iyice ufak olmamalı, normaldeki halinden biraz daha küçük olmalıdır. Mısır gevreğinin farklı türleri vardır. İsteğe ve zevke göre istediğimiz türünü kullanabiliriz. Bu tarifimizde karamelli mısır gevreğini kullanıyoruz.

Kozalak pasta yapımında özellikle Metro çikolata kullanılmasının sebebi, Metro'nun içinde ballı karışım bulunması ve daha yumuşak olmasıdır.

Derin bir kase içine Metro çikolataları ufak ufak parçalara bölerek doğrayalım. Diğer çikolataları da aynı şekilde doğrayıp kaseye ekleyelim. Çikolataları doğrama işlemi bitince daha büyük ve ısıya dayanıklı bir kap alalım. Bu büyük kap tencere olabilir. Tencerenin yarısına kadar su doldurup ocağın üzerine ısıtalım. Doğradığımız çikolataların olduğu kaseyi sıcak su dolu tencerenin içine yerleştirelim. Su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp, çikolata olan kaseyi karıştıralım. Çikolataları bu şekilde eritmemiz gerekir. Kaşık ile karıştırarak çikolatanın parçaları ezilerek pürüzsüz bir kıvama getirilmelidir. Çikolatalar tamamen eriyince ocaktan alabiliriz. Çikolata kasesini ocaktan indirince içine tereyağını ekleyip iyice karıştıralım. Sıcak çikolata içinde tereyağı çok çabuk eriyerek dağılır. Daha sonra bal ilave edip karıştırmaya devam edelim. Bal da iyice çikolataya karışıncaya kadar çırpalım. Son olarak üzerine daha önce parçalara böldüğümüz karamelli mısır gevreğini ilave edelim. Bütün malzemeyi iyice harmanlayarak karıştıralım.

Ortalama büyüklükteki bir kahve fincanı ile kozalak pastaya şekil verebiliriz. Kahve fincanını az bir sıvı yağ ile yağlayarak hazırlayalım. Yaklaşık bir yemek kaşığı kadar pasta malzemesini kahve fincanına dolduralım. Biraz bastırarak fincanın şeklini almasını sağlayalım. Daha sonra fincanı ters çevirerek bir tepsiye kozalak pastayı boşaltalım. Bütün malzeme bitinceye kadar aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim. Kozalak pasta kısa bir süre bekleyince hemen soğuyacaktır.

Soğuyan kozalak pastalar servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Popüler İçerikler

Alman Pastası

Alman Pastası

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri