Muzlu Bisküvili Pasta, çarçabuk hazırlanması nedeniyle vakti kısıtlı hanımların genellikle tercih edecekleri şahane ve leziz pastalar arasında yer almaktadır.
Gerekli Malzemeler - 2 paket bisküvi (Pötibör)
- 2 adet iri boy muz
Krema İçin Malzemeler - 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri İçin Malzemeler - İsteğe göre 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, fındık veya fıstık
Hazırlık Aşamaları
Muzlu bisküvili pasta hazırlamaya öncelikle kremamızı hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 1 litre süt, 6 çorba kaşığı toz şeker, 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı kakao ve 1 adet yumurtayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve sürekli karıştırarak kremanın kaynayarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Kremamız kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak tencereye 1,5 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek yağ eriyinceye kadar karıştırıp kıvam alan kremayı ocaktan alarak ılınması için bekletelim. Kremamız ılıdıktan sonra içine 1 paket vanilyayı ilave ederek bir mikser yardımıyla iyice çırpalım ve kremamızın kaymaklanmaması için ara sıra karıştırmayı unutmayalım.
Bisküvilerin Hazırlanması
Ardından mutfak tezgâhımıza 2 adet folyo streç filmi yan yana serelim ve üzerine bisküvileri yan yana enine 3 sıra boylamasına ise 6 sıra olacak şekilde döşeyelim. Daha sonra önceden hazırladığımız kremayı bir kaşık yardımıyla bisküvilerin üzerine yeteri kadar sürelim ve üzerine tekrar bir sıra bisküvi döşeyerek krema sürelim.
Muzların Eklenmesi
Bisküvilerin tam ortasına 2 adet muzu uzunlamasına art arda yerleştirelim ve muzların kenarında kalan bisküvilerin üzerine 1 sıra daha bisküvi döşeyerek tekrar muzların ve bisküvilerin üzerine krema sürelim. Ardından streç filmin kenarlarından tutarak yukarıya doğru kaldıralım ve iki kenarı ortada birleştirerek pastamızı piramit şekline getirelim ve buzdolabına alarak en az iki üç saat kadar bekletelim.
Son Dokunuşlar ve Servis
Verilen sürenin sonunda pastamızı dolaptan çıkararak üzerindeki streç filmi açarak kalan kremamızı pastanın üzerine iyice sürelim. Bu sürede kremamız koyulaşarak donmuş olabilir. Bu nedenle kremanın üzerine bir miktar süt ilave ettikten sonra mikserle iyice çırparak kremamızın kıvamını açarak daha kolay sürebiliriz. Hazır hale gelen muzlu bisküvili pastamızın üzerini arzuya göre Hindistan cevizi veya toz yeşil fıstık serpiştirip süsledikten sonra dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun.
|
Gökşin
11 Temmuz 2024 PerşembeNeden pastamızı piramit şekline getirdikten sonra en az iki üç saat buzdolabında bekletmemiz gerekiyor?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeGökşin, pastanızı piramit şekline getirdikten sonra buzdolabında bekletmenin amacı, pastanın iyice sertleşmesini ve şeklinin bozulmamasını sağlamaktır. Bu süre zarfında pastanın içindeki malzemeler birbirine iyice kaynaşır ve dilimlenmesi daha kolay hale gelir. Ayrıca, soğutma işlemi pastanın lezzetinin de oturmasına yardımcı olur. Bu nedenle, en az iki üç saat buzdolabında bekletmek önemlidir. Afiyet olsun!