3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Üç Katlı Pasta

Üç katlı pasta, yapımı zor gibi görünse de aslında sanıldığı kadar karmaşık değildir. Katlı olması gözünüzü korkutmasın; yaparken kolaylığını gördüğünüzde vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır. Kalabalık misafirleriniz için, sevdiklerinizin doğum günlerinde veya özel günlerinizde onlara güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız bu pasta tarifi tam size göre.

Üç Katlı Pasta İçin Malzemeler

  • Boyutu 26 cm olan kelepçeli kalıp
  • Boyutu 20 cm olan kelepçeli kalıp

26 cm Kelepçeli Kalıp İçin Malzemeler

  • 5 tane taze yumurta (Oda sıcaklığında olmalıdır)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao

20 cm Kelepçeli Kalıp İçin Malzemeler

  • 4 tane taze yumurta (Oda sıcaklığında olmalıdır)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üst Kreması İçin Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım paket krem şanti

Ara Kreması Kakaolu Pandispanya İçin

  • 1 paket çikolatalı kremole (Kremole: puding gibi hazır olarak bulunan fakat pişirilmeden sadece sütle çırpılarak hazırlanan tatlı türüdür.)
  • İstediğiniz kadar damla çikolata

Ara Kreması Sade Pandispanya İçin

  • 1 paket muzlu kremole
  • 1 paket çilekli kremole
  • Muz, çilek, vişne (İstediğiniz mevsim meyveleri)

Pasta Üzerinin Süslemesi İçin

  • Şeker hamuru
  • Yenilebilir gofret çiçekler
  • Şeker süslemeleri

Üç Katlı Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle oda sıcaklığında bulunan 5 adet taze yumurtayı 1.5 su bardağı toz şekerle derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı un ve yarım su bardağı nişastayı malzemelerin üzerine ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Karıştırdığımız malzemeleri yapışmaması için yağladığımız 26 cm'lik kelepçeli kaba boşaltıyoruz. 180 dereceye ayarladığımız fırına koyarak pişirmeye başlıyoruz. Pişirdiğimiz pandispanyayı streç filme sararak buzdolabına soğuması için koyuyoruz ve bir gece bekletiyoruz.

Benzer şekilde oda sıcaklığında bulunan 4 adet taze yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Üzerine 1 su bardağı un, yarım çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz karışımı yağlanmış 20 cm'lik kelepçeli kaba boşaltıyoruz ve 180 dereceye ayarladığımız fırına koyarak pişiriyoruz. Pişirdiğimiz pandispanyayı streç filme sararak buzdolabına soğuması için koyuyoruz ve bir gece bekletiyoruz. Bu işlemi tekrar yaparak üçüncü katımızı oluşturuyoruz ve kenarlarını bıçakla biraz tıraşlayarak diğerinden küçük olmasını sağlıyoruz.

Pasta kremalarını hazırlamak için öncelikle çikolatalı kremoleyi hazırlayıp bir kenara koyuyoruz. Daha sonra muzlu ve çilekli kremoleyi hazırlayıp bir kenara koyuyoruz. Üst kremayı hazırlamak için derin bir kaba 2 çorba kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, yarım paket krem şanti ve 2 su bardağı sütü karıştırarak ekliyoruz. Orta boy tencereye karışımı boşaltıp orta derecede kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayan kremayı soğuması için bekletiyoruz.

Buzdolabında beklettiğimiz pandispanyaları ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz pandispanyaların her katını sütle güzelce ıslatıyoruz. İlk olarak alt kattan başlıyoruz. Kekimizin birinci katına çikolatalı kremoleyi sürüp üzerine damla çikolataları serpiyoruz. İkinci katı birinci katın üzerine kapatıyoruz. Daha önceden hazırladığımız kremadan ince bir tabaka halinde pastanın her tarafına sürüyoruz ve yaklaşık 20-30 dakika kremanın biraz sertleşmesi için bekletiyoruz. İkinci kat için sade pandispanyayı yine süt veya taze sıkılmış portakal suyu ile ıslatıyoruz. Muzlu kremoleyi sürüp muz dilimlerini yerleştiriyoruz ve diğer kekin üzerine kapatıyoruz. Yine hazırladığımız kremayı pastanın her tarafına güzelce sürerek buzdolabına koyuyoruz. Üçüncü kat için çilekli kremoleyi sürüp üzerine çilek dilimlerini ve frambuaz ekleyerek diğer katın üzerine kapatıyoruz. Kalan kremayı bu pastanın üzerine güzelce sürerek dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.

Şeker hamurlarını pastaların boyutundan büyük olacak şekilde açıyoruz ve pastaların üzerine dikkatlice yerleştirip kenarlarında kalan fazlalıkları bıçak yardımıyla keserek düzeltiyoruz.

Birinci kat pastanın ortasına koymak için 5 adet çöp şişi pasta yüksekliğini ölçerek pastaya yerleştiriyoruz. Bu çubukların üzerine ikinci kat pastanın altlığını yerleştiriyoruz. İkinci kat pastayı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra birinci katın üzerine yerleştiriyoruz. İkinci katın orta bölümlerine yine çubuklardan yerleştirerek üçüncü kat pastanın altlığını kesip yerleştiriyoruz. Üçüncü kat pastayı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra ikinci katın üzerine yerleştiriyoruz. Böylece üç katlı pastamızı hazırlamış oluyoruz.

Sıra pastamızı süslemek ve renklendirmekte. Gofret çiçeklerin arka bölümlerine biraz su sürerek pastanın üzerine güzelce yerleştiriyoruz. Aynı zamanda şeker hamurundan çiçek veya başka şekiller yaparak pastanın üzerine süslemeler yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri