Üç Katlı Pasta Üç katlı pasta, yapımı zor gibi görünse de aslında sanıldığı kadar karmaşık değildir. Katlı olması gözünüzü korkutmasın; yaparken kolaylığını gördüğünüzde vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır. Kalabalık misafirleriniz için, sevdiklerinizin doğum günlerinde veya özel günlerinizde onlara güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız bu pasta tarifi tam size göre. Üç Katlı Pasta İçin Malzemeler
26 cm Kelepçeli Kalıp İçin Malzemeler
20 cm Kelepçeli Kalıp İçin Malzemeler
Üst Kreması İçin Malzemeler
Ara Kreması Kakaolu Pandispanya İçin
Ara Kreması Sade Pandispanya İçin
Pasta Üzerinin Süslemesi İçin
Üç Katlı Pasta Nasıl Yapılır? Öncelikle oda sıcaklığında bulunan 5 adet taze yumurtayı 1.5 su bardağı toz şekerle derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı un ve yarım su bardağı nişastayı malzemelerin üzerine ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Karıştırdığımız malzemeleri yapışmaması için yağladığımız 26 cm'lik kelepçeli kaba boşaltıyoruz. 180 dereceye ayarladığımız fırına koyarak pişirmeye başlıyoruz. Pişirdiğimiz pandispanyayı streç filme sararak buzdolabına soğuması için koyuyoruz ve bir gece bekletiyoruz. Benzer şekilde oda sıcaklığında bulunan 4 adet taze yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Üzerine 1 su bardağı un, yarım çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz karışımı yağlanmış 20 cm'lik kelepçeli kaba boşaltıyoruz ve 180 dereceye ayarladığımız fırına koyarak pişiriyoruz. Pişirdiğimiz pandispanyayı streç filme sararak buzdolabına soğuması için koyuyoruz ve bir gece bekletiyoruz. Bu işlemi tekrar yaparak üçüncü katımızı oluşturuyoruz ve kenarlarını bıçakla biraz tıraşlayarak diğerinden küçük olmasını sağlıyoruz. Pasta kremalarını hazırlamak için öncelikle çikolatalı kremoleyi hazırlayıp bir kenara koyuyoruz. Daha sonra muzlu ve çilekli kremoleyi hazırlayıp bir kenara koyuyoruz. Üst kremayı hazırlamak için derin bir kaba 2 çorba kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, yarım paket krem şanti ve 2 su bardağı sütü karıştırarak ekliyoruz. Orta boy tencereye karışımı boşaltıp orta derecede kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayan kremayı soğuması için bekletiyoruz. Buzdolabında beklettiğimiz pandispanyaları ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz pandispanyaların her katını sütle güzelce ıslatıyoruz. İlk olarak alt kattan başlıyoruz. Kekimizin birinci katına çikolatalı kremoleyi sürüp üzerine damla çikolataları serpiyoruz. İkinci katı birinci katın üzerine kapatıyoruz. Daha önceden hazırladığımız kremadan ince bir tabaka halinde pastanın her tarafına sürüyoruz ve yaklaşık 20-30 dakika kremanın biraz sertleşmesi için bekletiyoruz. İkinci kat için sade pandispanyayı yine süt veya taze sıkılmış portakal suyu ile ıslatıyoruz. Muzlu kremoleyi sürüp muz dilimlerini yerleştiriyoruz ve diğer kekin üzerine kapatıyoruz. Yine hazırladığımız kremayı pastanın her tarafına güzelce sürerek buzdolabına koyuyoruz. Üçüncü kat için çilekli kremoleyi sürüp üzerine çilek dilimlerini ve frambuaz ekleyerek diğer katın üzerine kapatıyoruz. Kalan kremayı bu pastanın üzerine güzelce sürerek dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Şeker hamurlarını pastaların boyutundan büyük olacak şekilde açıyoruz ve pastaların üzerine dikkatlice yerleştirip kenarlarında kalan fazlalıkları bıçak yardımıyla keserek düzeltiyoruz. Birinci kat pastanın ortasına koymak için 5 adet çöp şişi pasta yüksekliğini ölçerek pastaya yerleştiriyoruz. Bu çubukların üzerine ikinci kat pastanın altlığını yerleştiriyoruz. İkinci kat pastayı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra birinci katın üzerine yerleştiriyoruz. İkinci katın orta bölümlerine yine çubuklardan yerleştirerek üçüncü kat pastanın altlığını kesip yerleştiriyoruz. Üçüncü kat pastayı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra ikinci katın üzerine yerleştiriyoruz. Böylece üç katlı pastamızı hazırlamış oluyoruz. Sıra pastamızı süslemek ve renklendirmekte. Gofret çiçeklerin arka bölümlerine biraz su sürerek pastanın üzerine güzelce yerleştiriyoruz. Aynı zamanda şeker hamurundan çiçek veya başka şekiller yaparak pastanın üzerine süslemeler yapabiliriz. Afiyet olsun. |