Çilek Jöleli Kedi Dili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- Kedi Dili Bisküvi (2 paket, yaklaşık 400 gram)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 paket çilek jölesi
- 2 su bardağı sıcak su
- Taze çilek (süsleme için, isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Kreması Hazırlama:
- Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alın
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- Göz göz olup kaynadıktan sonra ocaktan alın
- Vanilyayı ekleyip karıştırın
- Ilıyana kadar ara ara karıştırın
- Ilıdıktan sonra yumuşamış tereyağını ekleyip mikserle çırpın
2. Pastayı Kat Kat Yerleştirme:
- Orta boy dikdörtgen borcama kedi dillerini tek sıra halinde dizin
- Üzerine hazırladığınız kremadan bir kat sürün
- Tekrar kedi dili, tekrar krema şeklinde katlar oluşturun
- En üst kat krema olacak şekilde bitirin
- Buzdolabında 1-2 saat bekletin
3. Jöle Hazırlama ve Dökme:
- Çilek jölesini 2 su bardağı sıcak suda eritin
- Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin (soğuk değil)
- Jöleyi pastanın üzerine yavaşça dökün
- Buzdolabında en az 4-5 saat, tercihen bir gece bekletin
4. Servis:
- Pastayı buzdolabından çıkarın
- Dilimleyerek servis yapın
- İsterseniz taze çileklerle süsleyin
Püf Noktaları:
- Jöleyi çok sıcakken dökerseniz krema eriyebilir
- Pastanın iyice soğuması için yeterli süre buzdolabında bekletin
- Kremayı tam soğumadan tereyağı eklemeyin
- Daha hafif bir tat için krema miktarını azaltabilirsiniz
|