Kabak tatlısı sevenlere ayrı bir alternatif olarak bu pasta hem çok lezzetli hemde çok şık bir tatlı olmuştur. Yıllardır bildiğimiz kabak tatlısı farklı bir şekilde mutfağımıza girmiştir.
Balkabaklı Pasta Malzemeler;
Kek İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı kabak püresi
Krema İçin Malzemeler- 3 su bardağı süt
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı tere yağ veya margarin
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- İsteğe göre limon kabuğu rendesi
- 1 paket krem şanti
- yarım su bardağı soğuk süt
Kabak Püresi İçin Malzemeler- Yarı kg. bal kabağı (kabukları soyulup, doğranmış)
- 1 su bardağı toz şeker
Bal kabaklı Pasta Yapılışı;İlk olarak kabak püresi hazırlanır. Kabak ve toz şeker bir tencere koyulup,orta ateşte kabaklar suyunu çekip, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kabaklar piştikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Ilınınca mutfak robotundan geçirilip, püre haline getirilir.Kabak püresi hazırlanınca kek hazırlanmaya başlanır.
Derin bir kap içerisinde yumurtalar ve toz şeker koyulup, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Mikser yardımıyla koyu krema kıvamı oluncaya kadar çırpılır. İçerisine püre halindeki bal kabağında yarım su bardağı ilave edilir. Kabartma tozu ve un elenerek kek hamuruna ilave edilir. Malzemeler birbirine karışacak şekilde yavaşça karıştırılır. Yuvarlak pasta kalıbı yağlanıp,unlanır ve kek hamuru koyulur. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece de pişirilir. Kürdan batırılıp çıkarılır ve piştiği anlaşılır. Tırtıklı bıçak yardımıyla iki defa enlemesine kesilerek üç eşit parçaya bölünür ve üç parça kek elde edilir.
Krema hazırlamak için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarısı ve toz şeker koyulur. Kısık ateşte çırpma teli veya çatalla hafifçe karıştırılarak un ve nişasta ilave edilir. Son olarak ta soğuk süt koyulup karıştırılır. Orta derce ateşte krema koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra altını kapatıp, vanilya, tereyağ ve isteğe göre limon kabuğu rendesi ekleyip soğumaya bırakılır. Soğuyunca kremanın üçte biri ayrılır ve geri kalan kısmına bal kabağı püresi koyulup karıştırılır.
Pastanın servis yapılacağı tabağına bir kat kek alınır. Kek süt ile ıslanıp, üzerine hazırlanan balkabaklı kremadan sürülür ve eşit olarak yayılır. İkinci kat olarak yine kek koyulup üzeri sütle ıslanır ve krema sürülür. Son kat olarak yine üçüncü kek de koyularak sütle ıslanır. Kabaklı kremanın bir çay bardağı kadarı ayrılıp geri kalan pastanın üzerini iyice kaplayacak şekilde sürülür. Krem şanti soğuk süt ile hazırlanıp buzdolabında beklemiş olursa daha iyi olur. Krem şanti sıkma torbasına koyularak yıldız şeklindeki uç kısmıyla pastanın üzeri süslenir. Daha önceden ayırdığımız balkabaklı krema ile de krem şanti üstüne süsler yapılıp buzdolabında soğumaya bırakılır. Balkabaklı pasta servise hazırdır.
AFİYET OLSUN