Tuzlu pastane kurabiyesi nasıl yapılır? tarifi nedir?
Pastane lezzetini evinize taşıyan bu nefis tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek. Tereyağının aroması ve üzerindeki susam-çörek otu buluşmasıyla iştah açan bir atıştırmalık olan bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik bir seçenek sunuyor.
Tuzlu Pastane Kurabiyesi TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Geniş bir karıştırma kabına yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yumurta, sirke, tuz ve kabartma tozunu alın. 2. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. 3. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 4. Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane ile açın. 6. Açtığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla şekillendirin veya kesme bıçağıyla kareler kesin. 7. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 8. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin. 9. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar 15-20 dakika pişirin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |








































.webp)





