Kakaolu petibörlü pasta nasıl yapılır, tarifi nedir?
Petibör bisküvilerle hazırlanan bu pratik pasta, kakaolu kreması ve üzerindeki Hindistan ceviziyle hem göze hem damağa hitap ediyor. Buzdolabında dinlendirilerek sunulan bu nefis tatlı, misafirlerinize ikram edebileceğiniz kolay bir alternatif sunuyor.
Kakaolu Petibörlü Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Kreması İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencereye süt, toz şeker, kakao ve tereyağını alarak orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan karışıma krem şantiyi ekleyip mikserle çırparak kıvam almasını sağlayın.
- Bir kaseye soğuk sütü alıp, krem şantiyi üzerine ekleyerek mikserle katı bir kıvam alana kadar çırpın.
- Orta boy bir borcama veya servis tabağına petibör bisküvilerin yarısını dizin.
- Hazırladığınız kakaolu kremayı bisküvilerin üzerine yayın.
- Kalan petibör bisküvileri kremalı karışımın üzerine dizin.
- Hazırladığınız krem şantiyi pastanın en üst katına yayın.
- Pastanın üzerini Hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
- Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not:
- Pastayı daha lezzetli hale getirmek için bisküvileri süte batırarak da kullanabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak kremaya ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.
|