Kolay muzlu pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Olgunlaşmış muzların doğal tatlılığıyla hazırlanan bu nefis pasta, hem pratik hem de göz alıcı bir tatlı arayanlar için ideal. Kremasıyla uyumu ve yumuşacık dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek bir lezzet şöleni sunuyor.
Kolay Muzlu Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet olgun muz
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın
- Muzları bir kasede çatalla iyice ezin
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Üzerine sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzları ekleyip karıştırın
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
- Yağlanmış kek kalıbına dökün
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
Krema Yapılışı:
- Tüm malzemeleri tencereye alın
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
- Soğumaya bırakın
Montaj:
- Soğuyan keki ikiye bölün
- Alt katmanı krema ile kaplayın
- Üst katmanı kapatın
- Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla süsleyin
- Dilimlenmiş muzlarla üzerini süsleyebilirsiniz
- Birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın
Not: Pastayı daha lezzetli yapmak için üzerine çikolata sosu da gezdirebilirsiniz. |