Lokum pasta yapmayı denedim ve gerçekten harika bir lezzet oluştu! Yumurta ve şekeri çırparken ne kadar hafif ve kabarık bir hamur elde ettiğimi gördüm. Sıvı malzemeleri ekleyince karışımın homojen hale gelmesi için sıkı çalıştım, gerçekten özen gösterilmesi gereken bir aşama. Fırına verdikten sonra nasıl kabardığını izlemek muhteşemdi. Pasta soğuyunca içine yerleştirdiğim lokum parçalarıyla birlikte sunduğumda, misafirlerimin yüzlerindeki gülümseme her şeyin bedeli oldu. Bu tarif, Türk mutfağının zarafetini bir kez daha ortaya koydu! Başka malzemeler de deneyip zenginleştirmek için sabırsızlanıyorum.
Lokum pasta yapmayı denedim ve gerçekten harika bir lezzet oluştu! Yumurta ve şekeri çırparken ne kadar hafif ve kabarık bir hamur elde ettiğimi gördüm. Sıvı malzemeleri ekleyince karışımın homojen hale gelmesi için sıkı çalıştım, gerçekten özen gösterilmesi gereken bir aşama. Fırına verdikten sonra nasıl kabardığını izlemek muhteşemdi. Pasta soğuyunca içine yerleştirdiğim lokum parçalarıyla birlikte sunduğumda, misafirlerimin yüzlerindeki gülümseme her şeyin bedeli oldu. Bu tarif, Türk mutfağının zarafetini bir kez daha ortaya koydu! Başka malzemeler de deneyip zenginleştirmek için sabırsızlanıyorum.
Cevap yaz