Pastane usulü mahlepli poğaça nasıl yapılır?
Mahlebin enfes aroması ve limon kabuğunun ferahlığıyla pastane lezzetini evinize taşıyan bu poğaçalar, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Yumuşacık dokusu ve mis gibi kokusuyla deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, püf noktalarıyla profesyonel sonuçlar vaat ediyor.
Pastane Usulü Mahlepli Poğaça TarifiMalzemeler (Yaklaşık 12-14 adet için):
Üzeri için:
Yapılışı:1. Derin bir karıştırma kabına un, instant maya, toz şeker ve tuzu eleyin. Karıştırma kabının ortasını havuz şeklinde açın. 2. Açtığınız havuzun içine yumurta, sıvı yağ, süt, mahlep ve limon kabuğu rendesini ekleyin. 3. Tüm malzemeleri yavaş yavaş karıştırarak pürüzsüz, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 5-10 dakika kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, sıcak bir ortamda 45-60 dakika kadar mayalanmaya bırakın (hamur iki katına çıkmalı). 5. Mayalanan hamuru tezgaha alıp hafifçe un serperek yeniden yoğurun. Hamuru eşit büyüklükte parçalara bölün (yaklaşık 60-70 gram). 6. Her parçayı yuvarlayıp, hafifçe bastırarak poğaça şekli verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 7. Poğaçaların üzerini temiz bir bezle örtüp, 20 dakika daha tepsi üzerinde mayalandırın. 8. Önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin. 9. Yumurta sarısı ve sütü çırpıp poğaçaların üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpin. 10. Poğaçaları 180°C fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin. 11. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın ve servis yapın. Püf Noktaları:
|








































.webp)





