Pratik Bisküvili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı (süsleme için)
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencereye süt, şeker, kakao ve vanilyayı alarak karıştırın
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
- Pişen muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın
- Ayrı bir kapta tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın
- Soğuyan muhallebiye yumuşak tereyağını ekleyip mikserle çırpın
- Bisküvileri buzdolabı poşetine koyup, üzerinden merdane geçirerek ufalayın
- Kremaya isterseniz ceviz veya fındık ekleyip karıştırın
- Pasta kalıbının tabanına bir kat bisküvi serin
- Üzerine bir kat krema dökün
- Bu şekilde kat kat bisküvi ve kremayı bitene kadar devam edin
- En üst kat kremalı olacak şekilde pastayı düzeltin
- Üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin
- Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi çok koyu kıvamda pişirmeyin, akışkan kalmalı
- Bisküvileri çok ince ufalamayın, küçük parçalar halinde olması daha iyi
- Pastayı ne kadar uzun dinlendirirseniz o kadar lezzetli olur
- İsteğe göre muz, çilek gibi meyveler de ekleyebilirsiniz
Not: Bu pratik tarifle, fırın kullanmadan, pişirme gerektirmeden kolayca lezzetli bir pasta hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |