Köstebek Pasta Kreması (Krem Şantisiz) Tarifi
Köstebek pastanın vazgeçilmezi olan kremasını krem şanti kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. İşte hem lezzetli hem de pratik bir tarif:
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
- 1 yumurta sarısı
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve kakaoyu ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremanın topaklanmaması için karıştırmaya özen gösterin.
- Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Ilımaya bıraktığınız muhallebiye yumuşak tereyağını ekleyin ve bir mikserle 3-4 dakika çırparak kremanın hafiflemesini sağlayın.
- Hazırladığınız kremayı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutarak köstebek pastanızda kullanabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Kremayı pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.
- Tereyağını eklerken muhallebinin çok sıcak olmamasına dikkat edin, aksi halde tereyağı eriyebilir ve kıvam bozulabilir.
- Kremayı soğuttuktan sonra daha kıvamlı hale gelir, bu nedenle pastayı süslerken bu durumu göz önünde bulundurun.
Bu tarifle krem şanti kullanmadan da nefis bir köstebek pasta kreması hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |