Oktay Usta'nın Pasta Kreması Tarifi
Oktay Usta'nın klasikleşmiş pasta kreması tarifi, hafif dokusu ve lezzetiyle pastacılıkta sıkça tercih edilen bir temel krema çeşididir. İşte adım adım hazırlanışı:
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
- 1 paket vanilin
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- Derin bir tencereye sütün yarısını alın. Kalan süte un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Tenceredeki sütü orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca, hazırladığınız unlu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin.
- Krema koyulaşana ve topaklanmadan pişene kadar karıştırmaya devam edin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Kremayı ocaktan almadan hemen önce vanilya ve vanilini ekleyip karıştırın.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip krema ılıyana kadar karıştırın.
- Kremayı ılınınca üzerine streç film temas edecek şekilde kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.
Püf Noktaları:
- Kremayı sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler.
- Soğuduktan sonra mikserle çırparak daha hafif bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Kremayı tam soğuduktan sonra pastalarınızda kullanın.
Bu kremayla çeşitli pasta ve tatlılar hazırlayabilir, damak zevkinize göre kakao veya farklı aromalarla çeşitlendirebilirsiniz.
|