Pastane usulü krema tarifini okuyunca, evde bu lezzeti denemek için sabırsızlandım. Süt ve şekerin kaynatılması aşaması gerçekten dikkat edilmesi gereken bir nokta. Acaba şeker tamamen eriyene kadar sürekli karıştırmak zor mu? Ayrıca yumurta sarılarını eklerken sıcak sütün dengelenmesi için nasıl bir yöntem izlemeliyim? Krema pişirilirken kıvamı tutturmak da önemli görünüyor. Tereyağı eklemek krema dokusunu zenginleştiriyormuş, denemek için sabırsızlanıyorum! Dinlendirme süresi sonrası buzdolabında ne kadar kalabileceği de merak ettiğim bir başka konu. Bu tarifle farklı tatlılarda kullanabileceğim birçok seçenek var gibi görünüyor. Kremanın içine eklenebilecek çikolata veya meyve püresi ile zenginleştirme fikri de hoşuma gitti. Umarım sonuç harika olur!
Pastane usulü krema tarifini okuyunca, evde bu lezzeti denemek için sabırsızlandım. Süt ve şekerin kaynatılması aşaması gerçekten dikkat edilmesi gereken bir nokta. Acaba şeker tamamen eriyene kadar sürekli karıştırmak zor mu? Ayrıca yumurta sarılarını eklerken sıcak sütün dengelenmesi için nasıl bir yöntem izlemeliyim? Krema pişirilirken kıvamı tutturmak da önemli görünüyor. Tereyağı eklemek krema dokusunu zenginleştiriyormuş, denemek için sabırsızlanıyorum! Dinlendirme süresi sonrası buzdolabında ne kadar kalabileceği de merak ettiğim bir başka konu. Bu tarifle farklı tatlılarda kullanabileceğim birçok seçenek var gibi görünüyor. Kremanın içine eklenebilecek çikolata veya meyve püresi ile zenginleştirme fikri de hoşuma gitti. Umarım sonuç harika olur!
Cevap yaz