Ülker Kakaolu Bisküvi Pastası Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket Ülker kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, krem şantiyi paket üzerindeki talimata göre hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
- Bir tencerede süt, şeker, kakao ve tereyağını karıştırıp kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Bisküvileri bir poşetin içine koyup, ufak parçalar haline gelene kadar ezin (robot da kullanabilirsiniz).
- Soğuyan kakaolu karışıma vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Bu karışımı, ufalanmış bisküvilerle iyice harmanlayın. Kıvamı yoğun olmalı.
- Karışımı, ıslatılmış bir kek kalıbına veya borcama döküp, üzerini düzleştirin.
- Üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın ve isterseniz ceviz veya fındık serpin.
- Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Not: Dilerseniz bisküvileri süte batırarak da kullanabilirsiniz, bu pastayı daha yumuşak yapar. Afiyet olsun! |