Yaş Pasta Muhallebisi Tarifi ve Püf Noktaları
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 200 ml sıvı krema
- 100 gram tereyağı veya margarin
Yapılışı:
- Un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını bir kapta çırpın
- Azar azar süt ekleyerek topaklanmayı önleyin
- Tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin
- Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
- Altını kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
- Ilıdıktan sonra kremayı ekleyip mikserle çırpın
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmayı önler
- Kısık ateşte pişirin, dibinin tutmasını engeller
- Soğurken ara ara karıştırın, üstünün kaymak bağlamasını önler
- Kremayı muhallebi ılıkken ekleyin, sıcakken eklemeyin
- Muhallebi tam soğumadan pastaya sürmeyin
- Kıvamı için nişasta ve un oranını sabit tutun
- Mikserle çırparak daha hafif ve kabarık bir kıvam elde edebilirsiniz
Not: Muhallebiyi buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra pastaya sürmek daha iyi sonuç verir.
|