Eti kakaolu bisküvili pasta nasıl yapılır, tarif nedir?
Kakaolu bisküvilerin sütle buluştuğu, kremalı dokusuyla damaklarda iz bırakan nefis bir pasta tarifi. Pratik hazırlanışı ve enfes sonucuyla özellikle çay saatleri için ideal bir lezzet kapınızı çalıyor.
Eti Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket Eti Kakaolu Bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
Üzeri İçin:
- Rendelenmiş hindistan cevizi veya antep fıstığı
- Kakaolu bisküvi parçaları
Yapılışı:
- Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin
- Bir kapta tereyağı, toz şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın
- Üzerine kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin
- Hazırladığınız krem şantiyi bu karışıma ekleyip yedirin
- Bisküvileri süte batırarak kelepçeli kalıbın tabanına dizin
- Üzerine hazırladığınız kremalı karışımın yarısını yayın
- Tekrar süte batırılmış bisküvi dizip kalan kremayı ekleyin
- En üste süte batırılmış bisküvileri dizin
- Üzerini rendelenmiş hindistan cevizi veya bisküvi parçalarıyla süsleyin
- Buzdolabında en az 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın
Not:
- Bisküvileri süte çok fazla batırmamaya özen gösterin
- Pasta ne kadar uzun süre buzdolabında bekletilirse o kadar lezzetli olur
- Dilerseniz aralara ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz
|