Gelin pastası muhallebili nasıl yapılır? tarifi nedir?
Kremalı dokusu ve hafif tadıyla gelin pastalarının vazgeçilmez muhallebisi, evde kolayca hazırlanabilen bir lezzet. Sütlü tatlı sevenler için ideal olan bu tarif, doğru malzeme oranları ve pişirme tekniğiyle her seferinde mükemmel sonuç veriyor.
Gelin Pastası Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti (toz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
- Bir tencereye süt, toz şeker, vanilya, nişasta ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Altını kapatıp tereyağı ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Muhallebi ılıdığında, hazırladığınız krem şantiyi içine ekleyip mikserle iyice çırpın.
- Hazır olan muhallebiyi pastanızın katlarına veya üzerine dilediğiniz şekilde uygulayın.
Not:
- Muhallebiyi soğuturken üzerine streç film temas ettirerek buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Krem şanti yerine 1 kase krema da kullanabilirsiniz.
|